0

Л идерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който преди дни заплаши, че ще вдига революция и ще щурмува парламента заради COVID-ограниченията и сертификата, анонсира в пост в официалния си профил във фейсбук, че е избрал за раздаване на възмездие 12 януари 2022 г. 

"Милиони левове бяха похарчени, за да се правят ненужни и безполезни тестове на децата ни, като условие за получаване на достъп до образование, което иначе е задължително по закон. Общият брой на положителните проби се оказа точно 0,0002%. Няма смисъл от повече излишни приказки. Казали сме всичко, което има да се казва - време е да се действа. В този ред на мисли 12 януари ми се струва добра дата за началото на нашето възмездие над престъпниците", пише той. 

В навечерието на ваканцията на депутатите лидерът на "Възраждане" заплаши, че ако не се премахне зеленият сертификат, той, заедно с депутатите от неговата формация, ще пуснат свободно хората да нахлуят в парламента. Той настоя още правителството да затвори границите за западни държави с бум на заразата. Той обаче уточнява, че трябва да се допускат сънародниците ни, които искат да се приберат в България.

Във втора публикация, Костадинов пише още: "Преди седмица мин.-председателят Кирил Петков се закахъри, че страната ни можела да се превърне в ковид-гето, заради ниския процент ваксинирани хора. Само че статистиката в момента показва съвсем различно нещо - при нас случаите намаляват всеки ден, докато в Западна Европа, където повече от 80% са ваксинирани, грипът отново избухва. Това, разбира се е нормално за грипа по това време на годината, но все пак да не се отклонявам:).

Ето защо днес Възраждане ще поиска от правителството да затвори границите на България за гражданите на ковид-гетата Франция, Нидерландия, Великобритания и други подобни свръхваксинирани концлагери. Изключение ще се прави само за български граждани, които желаят да се евакуират от тези заразни гета и да се приберат на сигурно място в Родината. Ясно ми е, че Петков това няма да го направи, но все пак сме длъжни да го предложим, за да знае нашият народ какво би сторил един български управляващ, ако зависеше само от своите избиратели и следваше само българските интереси, а не зависеше от чужди посолства и не изпълняваше чужди заповеди".