0

Б ившата кметица на столичния ж.к. “Младост” Десислава Иванчева стана майка. Новината беше съобщена от приятели на Иванчева във Фейсбук.

“Днес към 10 часа Деси Иванчева стана майка на прекрасен, здрав син, с перфектните мерки 2 800 кг. и 47 см. Да ѝ е жив и здрав, борбен като майка си и с щастлива съдба! Деси е добре и се надяваме скоро да се включи и тя самата с повече информация и снимки”, написаха те в социалната мрежа.

Иванчева прекара три години в следствения арест и под домашен арест. През юни тя излезе на свобода срещу гаранция от 10 хил. лв. Иванчева е обвиняема по дело за поискан подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. На първа инстанция тя бе осъдена на 20 години затвор, а нейната бивша заместничка Биляна Петрова получи 15 години. Соченият за посредник при подкупа Петко Дюлгеров на 12 години затвор. На втора инстанция присъдите бяха намалени на 8, 7 и 6 години затвор. Иванчева беше задържана при зрелищна акция на прокуратурата през април 2018 г. пред спортното министерство в София.