Д искотеки в центъра на София, които допреди няколко дни спазваха мерките и не отваряха нощем, вече се пукат по шевовете, установи проверка на „Телеграф“. В същото време пък известни певци правят изпълнения в провинцията и пълнят баровете буквално до скъсване.

Дискотеки в центъра на София, които допреди няколко дни спазваха мерките и не отваряха нощем, вече се пукат по шевовете, установи проверка на „Телеграф“. В същото време пък известни певци правят изпълнения в провинцията и пълнят баровете буквално до скъсване.

Повечето кръчми и дискотеки вече са си публикували графици, в които се вижда коя звезда ще пее в съответната вечер. Пропуски в дните няма, показа още проверката ни. При опит да резервираме места в няколко големи столични клуба се оказа, че резервациите са изчерпани.

“Ние си ходим на дискотека. Защо всички са на училище, моловете са отворени, защо не и дискотеките“, коментираха студенти. Те се надпреварват да качват и клипове в социалните мрежи, от които е видно, че купонът въпреки Ковид тече с пълна сила. Няма го задължителното разстояние от 1,5 м между клиентите на закрито.

„Дезинфектанти имаше само на входа. Вътре в дискотеката не видях, въпреки това персоналът бяха с маски до към 4 часа и след това ги свалиха“, коментираха редовни клиенти пред „Телеграф“.