0

Д о края на тази седмица президентът Румен Радев ще каже кога ще свика 47-ото Народно събрание. Това каза той пред журналисти.

По думите му пред парламентарно представените партии има две важни задачи- съставяне на правителство на базата на устойчиво мнозинство и приемане на бюджет.

„Тези задачи изискват един много добър баланс, изискват време за диалог и сближаване на позициите. С оглед на тези два приоритета ще свикан Народното събрание. Ще разберте кога до края на тази седмица“, заяви Радев.

Той отново изрази съболезнования на загиналите в катастрофата на АМ „Струма“ и на тези в огнения ад в села Рояк.

„Заедно сме с нашите братя от Северна Македония и скърбим заедно в тази трагедия и се надяваме оцелелите да се възстановят възможно най- бързо“, заяви Радев. По думите му България прави всичко възможно за оказване на помощ, лечения и разкриване на причините на тези два инцидента.

Той посочи, че е имал разговор с президента на Северна Македония Стево Пендаровкси веднага след катастрофата. По думите му има много предприети действия от страна на България- най -вече по разпознаването на загиналите и тяхното транспортиране.