Д ПС издига Мустафа Карадайъ и евродепутатът Искра Михайлова за президент и вицепрезидент. Това обяви Юнал Лютфи от ЦОБ на Движението при внасянето на документите в ЦИК.

ДПС издига Мустафа Карадайъ и евродепутатът Искра Михайлова за президент и вицепрезидент. Това обяви Юнал Лютфи от ЦОБ на Движението при внасянето на документите в ЦИК.

Лютфи посочи, че Михайлова не е член на ДПС, но е авторитетен ръководител в ЕП. По думите му това е исторически ден за ДПС, но и за цяла България. Според него са закъснели с издигането на кандидат за президент. Това очаквали и избирателите на ДПС.

„През последните 30 години ДПС се оказа важна партия в политическото изграждане на България. Тя е най- стабилната и предвидимата партия. Ние се ползваме с авторитет не само сред нашия традиционен електорат, но и сред много български граждани, които не са сред нашия етнос, вярват и имат доверие на ДПС“, заяви Лютфи.

По думите му вече минали през етапа да са балансьори, а вече играели сериозно да участва във властта. „Без ДПС трудно може да се направи трайно и стабилно правителство“, посочи той.

Лютфи заяви, че отдавана обществото очаква промяна. По думите му последните два парламента са провал. „ДПС издига изключителен президент, на когото може да се инвестира доверие“, заключи той.