0

22-годишен студент от Плевен изчезна след полет до Турция и е обявен за издирване, съобщи NOVA, пред която говориха родителите на момчето.

Симеон Манолов, който учи в Нов български университет, е напуснал страната ни с чартърен полет на туристическа фирма на 7 юни. Тъй като е пълнолетен - издирването му е по-сложно.

Комуникация

Родителите на момчето Вася и Светозар са притеснени. „Не сме се чували с него от 4 юни, след което за 24 часа и повече му беше изключен телефонът и ни блокира всички, включително и сестра си. Нямахме информация. Посъветваха ни да изчакаме, докато получихме информация, че е напуснал страната и заминал за Бодрум с чартър на „Балкан холидей“ на 7 юни. Изчакахме да се върне чартърът до 14 юни, след което разбрахме, че нашият син не се е завърнал и го пуснахме за национално издирване“, разказа майката на момчето.

При последния им разговор на 4 юни е присъствала и неговата бивша класна. „Говорихме да държи изпит да кандидатства извън България. Съвсем приятелски разговор. Бяхме изморени, бяхме се качвали почти до Марагидик и помолихме утре да се чуем, защото сме изморени в края на деня. Всичко мина нормално и оттам нататък той изчезна“, допълни майката.

Характер

„Той има по-различно мислене от другите хора, но е изключително интелигентен човек. Има си негова концепция за живота. Никога не е бил малтретиран като малък. Винаги сме се отнасяли с любов към него“, каза бащата на момчето.

Родителите отричат Симеон да има криминални регистрации или противообществени прояви. Те не познават приятелите му в София. „Не ни дава много обяснение с кого се среща. Не иска. По-затворен е“, каза още бащата.

Родителите научили, че Симеон последно е бил в хотел „Изи“ в София, където е записан на камерите. „Напуснал е хотела с момиче, което ние не познаваме“, каза майката. „Жена от рецепцията е чула, че са говорили с русо момиче, което го е посещавало, докато е бил там, и са казали, че за Истанбул искат да ходят“, допълни бащата на изчезналия Симеон.