0

Д ве катастрофи с участието на тир, платформи за превозване на автомобили и автобус затвориха тази сутрин движението по булевард „България“ в Русе, който води към ГКПП „Дунав мост“.

Заради авария снощи в района на бензиностанция „Европа“ са спрели две украински цистерни, като мястото е било обозначено с триъгълници и конуси. Към 2,30 часа във втората цистерна се е врязала платформа, която транспортирала леки автомобили.

На мястото са изпратени две други платформи, на които да се претоварят колите. Към 6,00 часа става вторият инцидент. Той се случва в момент, когато украински тир заобикаля мястото на първата катастрофа и в същото време отзад се движи автобус, който се удря в платформите. По първоначална информация само един човек е пострадал. На мястото е извикана пожарна, която да обезопаси участъка.

Двама души са пострадали при инцидентите – по един във всяка катастрофа, съобщи за „Телеграф“ директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Русе д-р Иванка Маринова. При първия това е 21-годишен мъж, а при втория – 35-годишен. Медиците са установили, че имат политравми и са ги откарали с линейки до болницата „Канев“ в Русе. Първият мъж е по-тежко пострадал, но животът му е вън от опасност.