С едмица след старта на учебната година карантинираните деца и педагози са около 1%, сочат данни на МОН към 23-и септември (четвъртък).

Седмица след старта на учебната година карантинираните деца и педагози са около 1%, сочат данни на МОН към 23-и септември (четвъртък).

Децата и учениците под карантина в страната са 0.61 %, сочат данни на просветното ведомство за „Монитор“ към 23-ти септември (четвъртък). Най-много са в област Кюстендил (1.89%), Велико Търново и Добрич. Най-малко карантинирани пък има в област Кърджали (0, 14%), следвани от Благоевград и Плевен.

В русенски училища заради COVID – 19 разпуснаха 5 паралелки. От пет дни заразата е проникнала и в две детски градини. Според регионалната здравна инспекция ситуацията е динамична, но под контрол.

Учителите под карантина в страната пък са 0.74 %, става ясно от данните за епидемичната обстановка в училища и детски градини. Най-много има в област Видин – (1.53%), следвани от областите Кюстендил и Перник. Най-малко са в Русе (0.31%), следвани от областите Враца и София-област.