С офия е символ на желанието ни за заедност. Това пишат общинарите от групата на ГЕРБ и СДС в Столичния общински съвет, публикувана във Фейсбук по повод празник на столицата - 17 септември.

София е символ на желанието ни за заедност. Това пишат общинарите от групата на ГЕРБ и СДС в Столичния общински съвет, публикувана във Фейсбук по повод празник на столицата - 17 септември.

В поздравителния си адрес към софиянци те изтъкват, че този 17 септември е по-особен от предишните.

"Не сме заедно в празника физически, защото сме водени от грижата един за друг. Но сме заедно в мислите и постъпките ни, защото София е символ на желанието ни за заедност. И последните месеци го доказаха. София е домът ни, в който живеем като част от общност, учим, работим, създаваме, изискваме, мечтаем, чуваме, продължаваме, вярваме и се надяваме. Заедно!", изтъкват общинарите.

Те определят този ден като специален всички ни ден, в който да спрем за минута и оценим всичко това.

Изтъкват, че столицата, със своята плетеница от сгради и булеварди, е град на свободните хора.

"Град на свободната воля и идеи. Това е най-здравата ни основа, за да имаме силата да постигаме по-добро качество на живот за всеки. Здравословна среда на живот, лесно, бързо и екологично придвижване, качествени услуги с равен достъп, възможности за спорт и личностно развитие, красота и уют в градската среда и паркове, изпълнени с живот. Това са нашите цели, това е нашата София", казват още от групата на ГЕРБ и СДС.

И добавят: "Градът е в метрото, в обществения транспорт, в новите детски градини, в първата детска поликлиника, в новите булеварди, в съхраненото минало, в красивите паркове, в бизнес зони, в пространствата за съвременно изкуство и култура, във Витоша, в спортните зали. Градът е там, където сме всички заедно! Защото само така можем и правим това толкова обичано, толкова софийско усещане за града ни. Честит празник, София!"