0

К ато опозиция сме длъжни да кажем няколко неща. Нашият толеранс към правителствто е условен, защото това правителство не управлява от 3 седмици, а от 8 месеца. Нашата цел е като всяка конструктивна опозиция да помогнем. Правителството сега се занимава с анализи - това е добре, не трябва да има управленски решения, взети без анализ. Правителството говори, което също не е лошо - комуникацията е важна част от политиката. Не е зле обаче тези две действия да се съчетаят с някаква реална работа. Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ по време на брифинг.

Според Дончев първата визита на премиера Петков трябваше да бъде в Румъния. "Ако трябва да се изпълни обещанието до края на мандата да има 5 или 6 моста на река Дунав, ние трябва да сме готово с междудържавното споразумение най-късно до другата седмица. Грешка е, че първата му визита като министър-председател ще е в Северна Македония", смята той.

Деница Сачева посочи, че когато от 1 юли спре да се изплаща добавката от 60 лв., ще се стигне до объркване. От ГЕРБ ще поискат изслушване на министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков в Народното събрание, а причината е, че част от пенсионерите са останали ощетени.

"Темата изисква изключителна компетентност и не може да продължава да бъде политическа дъвка. Господин Василев, Гьоков и Радев трябва да отговарят какво се случи с българските пенсионери и защо те се чувстват излъгани”, добави Сачева.

Ако някой не разбира закона и се оправдава с експертите на НОИ, е признак за невежество, каза още Сачева.

Десислава Атанасова коментира случая с изтичането на лични данни от БУЛСТАТ. Според нея теч на данни е имало, макар министрите на правосъдието и електронното управление Надежда Йорданова и Божидар Божанов да отрекоха да са изтекли лични данни от регистъра.