Г ЕРБ внася жалба до Административен съд в Благоеград срещу отказа на Общинската избирателна комисия (ОИК) да прекрати пълномощията на кмета инж. Румен Томов. Това заяви евродепутатът областен координатор на ГЕРБ Андрей Новаков.

ГЕРБ внася жалба до Административен съд в Благоеград срещу отказа на Общинската избирателна комисия (ОИК) да прекрати пълномощията на кмета инж. Румен Томов. Това заяви евродепутатът областен координатор на ГЕРБ Андрей Новаков.

Бившият кмет Атанас Камбитов сезира ОИК, че новият кмет не подал искане в едномесечен срок да заличи едноличната си фирма в Търговския регистър.

На свой ред комисията проведе заседание на 20 декември, на което разгледа казуса. В резултат обаче само 4-ма от членовете гласуваха "за" прекратяване на пълномощията на кмета, а останалите 9 бяха "против".

„Всички ние искаме градът да се развива. Това се изразява в подкрепа и за общинска администрация, и за кмета тогава, когато е важно за хората. Мисля, че показахме това и чрез последното постановление на Министерски съвет, с което за Благоевград се отпуснаха почти 6 млн. лв', каза Новаков.

"През последните 2 седмици „виси“ един огромен проблем и точно, защото искам да помогна на града и кмета, считам, че е най-редно Административен съд да се произнесе по казуса – дали е нарушен някъде закона или не",  коментира още той.