Г рупата на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) подготвя мерки за облекчаване на икономическите последствия за малкия и средния бизнес в София, които ще бъдат ощетени от извънредното положение в държавата. Това съобщи председателят на икономическата комисия в СОС Николай Стойнев.

Групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) подготвя мерки за облекчаване на икономическите последствия за малкия и средния бизнес в София, които ще бъдат ощетени от извънредното положение в държавата. Това съобщи председателят на икономическата комисия в СОС Николай Стойнев.

Общинарите предлагат за периода на извънредно положение да не се събира тротоарно право от фирми, които спазват ограниченията и временно не извършват дейност. Разработват и механизъм за оценка и проверка на това кои сектори са засегнати, в каква степен и за какъв период, за да могат да предложат адекватни възможности в зависимост от степента на ограничения и техния период.

„С колегите от групата на ГЕРБ в общинския съвет провеждаме и видеоконферентни връзки с представители на бизнеса и неправителствени организации, по време на които обсъждаме необходимостта от допълнителни мерки, както за неразпространение на вируса, така и в подкрепа на уязвимите групи граждани в София“, обяви Стойнев.

Предложените мерки ще бъдат разгледани на следващото заседание на СОС.