Г лавният прокурор Иван Гешев проведе днес работна среща с магистрати от Окръжна и Районна прокуратура-Габрово, съобщиха от прокуратурата. 

Главният прокурор Иван Гешев проведе днес работна среща с магистрати от Окръжна и Районна прокуратура-Габрово, съобщиха от прокуратурата. 

В хода на разговорите с магистратите са били обсъдени приоритетите на прокуратурата през настоящата година, противодействието на конвенционалната престъпност, в частност имуществените посегателства и престъпленията, свързани с наркотични вещества, както и усилията на магистратите за постигане на максимално кратък срок от извършване на престъплението до налагане на съответното наказание на извършителя.

Иван Гешев се запозна на място и с условията на работа на магистратите и съдебните служители. Срещата е част от обиколката на главния прокурор в петте апелативни района в страната.

Гешев посети и Териториално отделение-Дряново към Районна прокуратура-Габрово и разговаря с колегите си. Те го уверили, че въпреки преструктурирането на Районната прокуратура в Териториално отделение през 2019 г., достъпът до правосъдие на гражданите не е бил нарушен или възпрепятстван.

По време на срещата е обърнато внимание на противодействието на битовата престъпност, в частност имуществени посегателства, както и престъпленията, свързани с наркотични вещества.