П ожар в сградата на кърджалийската професионална гимназия "Васил Левски" е наложил евакуацията на ученици и учители. Общо петима са пострадалите и са приети в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски".

Пожар в сградата на кърджалийската професионална гимназия "Васил Левски" е наложил евакуацията на ученици и учители. Общо петима са пострадалите и са приети в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски".

Сред тях са две обгазени преподавателки, настанени в отделението по анестезиология и интензивно лечение, ученик с болки в гърба, след падане при инцидента, и двама пожарникари. От болницата допълниха, че на ученика се правят изследвания.

Единият от огнеборците е с леки изгаряния, а другият - с рана на главата.

По информация на директора на ПГ "Васил Левски" Нина Терикиева, инцидентът се е случил в последен час и част от 101-те ученици вече са си били тръгнали.

На място са били над 10 преподаватели, служители и ръководство. От пресцентъра на полицията уточниха, че присъстващите са напуснали сами сградата, а пристигналите полицаи и пожарникари са евакуирали четири деца и две учителки със стълба от втория етаж. Причините за произшествието са в процес на изясняване.