0

С нощи около 18 ч. бившият финансов министър Владислав Горанов е опитал да напусне страната през ГКПП „Калотина” с кола, обявена за издирване от Интерпол. Автомобилът бил на лизинг, научи NOVA.

След като органите на реда му казали да изчака встрани за проверка, Горанов обърнал колата и си тръгнал. По-късно излязъл от България през същия граничен пункт с друг автомобил. 

От пресцентъра на МВР потвърдиха, че има такъв случай. Добавиха, че ще извършат всестранна проверка на действията на всички замесени, включително и на граничните полицаи.

Самият Горанов заяви пред бТВ, че автомобилът, с който е бил спрян на "Калотина", е купен чисто нов от "Мото Пфое“ през март 2020 г. и е регистриран от тях в КАТ. "Дори не съм го регистрирал аз. Той не е собственост на лизингополучателя, а на фирмата“, каза Горанов. 

"Граничният полицай регистрира автомобила и каза, че той се издирва без да може да ми даде допълнителна информация от кого и защо. Разпореди ми да се върна навътре в страната. Аз се върнах до Драгоман, където оставих този автомобил и с друг – с мой приятел, продължих към Сърбия“, обясни Горанов.

Бившият финансов министър уточни, че оказва пълно съдействие на властите. "Не мисля, че има злонамерено действие от страна на когото и да е. Автомобилът се намира в България и ще бъде предаден в МВР“, каза още Горанов.