0

Д епутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, популярен с артистичния си псевдоним Ицо Хазарта, каза, че отцепването на "Има такъв народ" не е неочаквано. Представители на партията са били предупреждавани да очакват това още при съставянето на коалицията, каза Петров в интервю за Нова телевизия.  "Каквото и да ви говорят знайте, че става въпрос за пари. Това, което стана, не е било неочаквано. Отдавна имахме индикации. Имаше хора, които от самото начало ни предупредиха, че самото участие на тези хора в коалицията е с цел да се случи именно това.  Не е изненада. Отговорите са „Капитан Андреево”, природният газ, касичките, които „обслужват” едни хора, а е трябвало парите да влязат в държавата", каза Петров. 

Относно това дали все още вярва на същите хора Ицо Хазарта заяви, че ако мисли обратното, няма да стой и един ден повече. 

Той каза, че не знае дали ще се кандидатира за депутат при следващи избори, нито прогнозира кога биха били те. "Аз съм дошъл в тази сграда да дам нещо, а не да взема. Това, което правя, е капка в морето, но повече капки трябва да има. За мен няма значение дали управлението ще продължи. Не е важно какво ще пише в биографията ни, важно е кой ще го прочете", обобщи Хазарта, разказвайки за мисията си, която е приел като депутат - да помага на деца, лишени от родителска грижа.