0

М омиченце от Вършец е изчезнало в събота. Предприето е мащабно издирване на 11-годишната Любка Серафимова Михайлова, съобщиха от МВР.

Според близките й, в петък, 21 януари детето отишло на гости с майка си в дома на своя вуйчо в монтанското село Сумер, на около 20 км от курортния град. В събота, между 16.30 часа и 17 часа, момичето излязло от къщата на вуйчо си и не се прибрало. Роднините подали сигнал за изчезването му в полицията.

В районното управление в Монтана незабавно е създадена организация за издирването на изчезналото дете. В търсенето участват екипи от районното управление в Монтана, областната дирекция на МВР в Монтана, от местните подразделения на пожарната и жандармерията, от Школата за подготовка на водачи на служебни кучета в Берковица, експерти от главна дирекция „Национална полиция“. В издирването, предприето още в събота, се включили и 40 жители на селото. Извършени са претърсвания на района и издирване с водолазен екип на преминаващата в близост река Ботуня. Оперативно-издирвателните действия продължават.

В деня на изчезването детето е било облечено с жълто яке и шарен клин. Любка е висока около 120 см, страда от детска церебрална парализа, движенията и говорът ѝ са затруднени.

Умоляват се гражданите, които могат да дадат информация по случая да се обадят на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността е гарантирана.