0

И зпращаме юни с кратки дъждове и топло време, каза климатологът Георги Рачев пред „Телеграф“. До сряда по крайбрежието заради черноморски циклон, който се движи обратно на часовниковата стрелка, ще духа североизточен вятър, който ще носи по-силен бриз и по-облачно и валежно време.

По-хладно

Ще е относително по-хладно, като температурите ще са между 24-25 градуса, но няма да вали непрекъснато. Температурите на черноморската вода ще са между 21-24 градуса първите четири дни от периода.

Днес в Западна България времето ще е стабилно. В почивните дни прониква лабилен въздух и над по-голямата част от страната се очакват краткотрайни валежи предимно в следобедните часове. В неделя и понеделник дъждовете ще са повече и ще имат петнист характер.

От сряда времето се стабилизира. Посрещаме 1 юли без валежи, със слънчево време. Температурите се покачват в следващата събота и неделя за цялата страна. Ще има превалявания над планините. Термометърът се покачва до 30 градуса, а в Дунавската равнина ще отчете 33 градуса.