0

„Избирателят на ДПС е много мъдър и ще гласува за президент, който най- много се доближава до очертания от движението профил“, заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ на брифинг.

Той припомни, че в тяхната кампания за държавен глава били очертали профила на президентска институция. Според него тя трябва да бъде обединител на всички български граждани, да бъде стожер на Конституцията, да бъде полето за съгласие, да бъде лице на държавността и лице на държавите пред света. Карадайъ няколко пъти вече е споменавал, че президнента Румен Радев не е обединител на нацията, че руши държавността и е искал оставката му.

Иначе на брифинга Карадайъ посочи, че изборите за президент са важни, защото институцията имала важно роля в държавността. Той Благодаря на всички, които участвали на тях. По думите му активността е била ниска, но резултатите за движението били добри.

Карадайъ обяви, че има проблеми с протоколите от чужбина – има разминавания с контролите, като приемащият орган за секциите извън страната е именно комисията. Той подчерта, че приемат резултатите, но е важно ЦИК да даде обяснение на хилядите български граждани, които са упражнили правото си на глас на дадените локации. Лидерът на ДПС заяви, че първо ще трябва да видят какво ще предложат от „Продължаваме промяната“ и тогава ще решат да ли ще подкрепят тяхно правителство.