0

К ирил Петков е използвал службите за лична употреба. Това заяви пред NOVA лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в коментар за ескпулсирането на руските дипломати. 

„От петъчното заседание на НС стана ясно, че има двама души, които се крият по темата. Казват се Кирил Петков и Асен Василев. Те бяха длъжни да присъстват на петъчния блиц контрол. Но предната вечер в НС бяха службите за сигурност и МВнР. Имаше 4-5 души, които са присъствали на един съвет при министър-председателя, за който всички говорят. Службите казаха много тревожни неща по адрес на Кирил Петков. За да не излезе от мен класифицирана информация, ще обобщя темата така: Тази тема Кирил Петков я е употребил, както и службите за лична употреба, за лична изгода”, разказа Карадайъ. 

По думите му никой не е опровергал това мнение на Председателския съвет.

"Всеки дипломат, който работи против националните интереси и застрашава националните интереси на България, трябва да бъде изгонен от страната. Независимо дали е от Русия. След като е извършен един акт, независимо кой е поставил ултиматум на България -  ние не ги приемаме. Никой няма право да ни поставя ултиматуми.  Другата страна на въпроса е кой, за какво и дали в рамките на закона е извървял тази процедура и най-важното е - с каква цел", подчерта Карадайъ.

Той беше категоричен, че ДПС застава зад решението за експулсирането на руските дипломати.