0

11-годишно момиче от Украйна, настанено с майка си в хотел „Панорама” в Банско, направи опит да се самоубие с лекарства. Благодарение на бързата реакция на медиците детето, което погълнало 20 таблетки аналгин, е спасено. Сигнал за инцидента е подаден в подеделник в 03,37 часа през нощта на телефон 112. Веднага към хотела тръгнала линейка на филиала на Спешния център в курортния град.

По-късно момичето е транспортирано в ЦСМП-Разлог, където лекарите направили всичко необходимо, за да спасят 11-г. Анита Д. - назначени са й изследвания, включени са й банки, направени са й промивки.

Няколко часа докторите, които били дежурни, не се отделили от нея.

Състоянието й е овладяно.

След като малката пациентка е стабилизирана, тя е настанена за лечение в детското отделение на МБАЛ-Разлог. Там медиците продължават да се грижат за нея.

Все още се изясняват причините за инцидента, психолози работят с близките на момичето.

За случая са уведомени и социалните служители в град Банско. Най-вероятно детето е посегнало към хапчетата аналгин от носталгия по родния край и своите съученици в училището, където учило в Украйна.

То така и не могло да свикне да учи онлайн от Банско. Често повтаряло, че иска да си е вкъщи и да си играе с доскорошните си приятели в своята родина.