0

О ще четирима от пострадалите при трагичния инцидент на магистрала "Струма" са изписани от "Пирогов", съобщават от лечебното заведение. Медицински екипи от Република Северна Македония и Република Сърбия са поели пациентите, за да ги придружат до родината им. В "Пирогов" остава още един от пострадалите за наблюдение в Клиника по неврохирургия. От болницата припомнят, че той претърпя две успешни операции – на подбедрица и на гръбнак.

Други двама също бяха изписани и приети за лечение в Скопие в болница  „Майка Тереза“. В македонската столица те бяха посрещнати от здравния министър Венко Филипче. Той съобщи, че двамата са в стабилно състояние и с по-леки наранявания. Пострадалите са настанени в Клиниката за пластична и реконструктивна хирургия. В лечението им са се включили и психиатри, които трябва да оценят тяхното психологическо състояние.

При трагедията на 23 ноември загинаха 45 души, а други седем се спасиха от горящия автобус на магистрала "Струма". Всички бяха приети в "Пирогов". Един от оцелелите е успял да счупи задното стъкло на автобуса и така са успели да се измъкнат.  Все още се води разследване на случая и няма официална версия на катастрофата, но според следователи става въпрос за човешка грешка.