0

Д войка, оцеляла след трагедията на магистрала „Струма“, 26-годишният Лулзим Сюлеймани от Прешево и годеницата му Медина Лутфи (25) от Сопот, Куманово, разказаха за ада, който са преживяли. При тежката катастрофа загинаха 45 души, сред които и деца.

Сюлеймани е човекът, който е счупил прозореца на автобуса, успява да изведе годеницата си и още петима пътници. Те са единствените оцелели от катастрофата на магистрала "Струма".

Лулзим и Медина разказват, че са седели на предпоследните места в автобуса. Извадили са късмет, че Лулзим е бил буден и видял цялата ужасяваща сцена със собствените си очи. Сюлеймани разказва, че след избухването на пожара в автобуса той успял да счупи страничното стъкло на автобуса.

„Автобусът внезапно се удари в тротоара от дясната страна, гумите се спукаха и избухна пожар, имаше много дим. Тогава тръгна на ляво и спря. Хората започнаха да крещят като във филми на ужасите. Успях да избягам, защото взех чука в автобуса и счупих стъклото“, разказа той за ужасяващата трагедия.

„Извадих годеницата си и още петима души“, каза Сюлеймани пред Klan TV.

Медина през сълзи разказва за ужаса, който е преживяла: „Спях и изведнъж чух пътниците да плачат и викат. Лулзим счупи стъклото и не знам как се измъкнах. Димът беше като взрив на бомба“.