0

В сички 7 пострадали при тежкия инцидент с автобус на АМ "Струма" са в стабилно общо състояние. Няма опасност за живота им. Това съобщиха на брифинг тази сутрин от "Пирогов". Следоперативното състояние на пациентите се оценява като добро.

„Извършени са необходимите спешни оперативни интервенции. Днес предстоят още две операции. На едно от пострадалите лица ще бъдат извършени допълнителни медико-диагностични процедури, които да дадат по-голяма яснота за бъдещото терапевтично поведение на пациента", допълниха от лечебното заведение. 

"Един от пациентите, които ще бъдат оперирани днес, е с дълбоко изгаряне на двете ръце, другата оперирана ще е момиче, което вчера е претърпяло интервенция на счупена дясна колянна става, днес ще бъде оперирано лявото му коляно. Един пациент е с травми на гръбнака с фрактури на няколко прешлена" казват още от "Пирогов".

"Всички изкараха много добре нощта, в добро състояние са, категорични са лекарите. Ще обмислим тези, които са стабилни и има възможност, да си отидат в близките дни. Един от пациентите е в тежък психически шок, с всички работят психолози. Двама са успели да се видят с близките си, съобщиха още от лечебното заведение..