0

К огато е станал пожара на задните седалки са успели да счупят прозореца и да се измъкнат. Това каза премиерът на Северна Македония Зоран Заев, след като посети седемте оцелели в Пирогов при катастрофата на автомагистрала „Струма“.

По думите му членове на семейства вече са дошли в София. Заев подчерта, че разследването на инцидента ще го оставят на България. По думите му политиците не трябва да се месят, а да оставят професионалистите да си свършат работата.

Той посочи, че ще се срещне с външния ни министър Светлан Стоев, а след това и с премира Стефан Янев и президента Румен Радев.

Зоран Заев посочи, че пътуващите не са само от Скопие, има и един от Белгия и един от Сърбия. „Беса Транс“ е името на туристическата фирмата.

Венко Филипче, министърът на здравеопазването на Северна Македония посочи каза, че жертвите са 46, 12 от тях са деца. Той благодари за бързата реакция на Янев.

Филипче разкри ,че са посетили всичките 7 пациенти в болницата. По думите му има девойка на 16 години, другите са около 40-50 години.

Външният министър Бурян Османи заяви, че пациентите са стабилизирани, и ще изчакат ден два, за да може после да ги транспортират до Скопие.

Директорът на Пирогов проф. Иван Поромански заяви, че всичките 7 човека са приет и, няма опасност за живота им. По думите му предстои обработка на раните им. Той бе категоричен, че всичко, което може да се направи е направено. След като се стабилизират ще ги освободят.