0

М инистерството на културата започна процедура по запечатване на редакцията на вестник „Труд“. Причината, според ведомството, е неплащане на наем от страна на собствениците.

Още преди няколко месеца служебният министър на културата Велислав Минеков заяви, че "Труд" дължи 133 хиляди лева. Според главния редактор на медията Петьо Блъсков това е лъжа и всички дългове са били погасени.  Редакцията на в. „Труд“ се намира в сграда на министерството на културата на ул. Лъчезар Станчев 7. Според Минеков, че медията е некоректен платец е било ясно още през 2015 г. Покани за изплащане на задълженията са изпращани от министрите Вежди Рашидов през 2016 г., Рашко Младенов през 2017-а година. По времето на Боил Банов е налице подготвена покана за изпълнение, но по необясними причини е неподписана.

Редакцията на „Труд“ се запечатва от Светослав Трайков, който е съветник на служебния министър на културата Велислав Минеков, както и от представители на областната администрация. Главният редактор на вестника Петьо Блъсков заяви относно затварянето на редакцията му, че "Няма да мръднем оттук! Заради политическата репресия, която е измислена, която е поръчкова".