0

С рещу 14 лв. за час и половина ще могат възрастни да ползват ледената пързалка, която предстои да бъде открита в София.

„Имаме пълна готовност за пускане на зимната пързалка. Само чакаме да паднат още температурите. Със сигурност пързалката на терена ни в Зона Б-5 ще заработи от началото на декември“, заяви за „Телеграф“ шефът на общинската фирма „Спортна София“ Бойко Додов. Цената за възрастни е 8 лв. за един час и половина пързаляне, а наемът на кънки излиза 6 лева отгоре. За децата пързалянето е безплатно до 10 часа сутринта.

Тепета

Ледена пързалка с обща площ от 2256 кв. метра строят на пъпа на Пловдив от частна фирма. Освен на традиционното си място на площад „Централен“ атракцията ще обхване и алеи в „Цар-Симеоновата градина“. Пързалката ще радва пловдивчани и гостите на града до 11.02.2022 г., като фирмата ще плаща в общинския бюджет такса в размер на 2256 лв. с начислен ДДС на месец. Още 1154 лв. на месец ще плаща фирмата за площ, която ще заеме с техническа зона, чилър, дървен подиум, химическа тоалетна, каса и гардероб.

За трета поредна година Община Сливен ще осигури на жителите и гостите на града мобилна ледена пързалка. Съоръжението е с размери 16 х 32 м и ще бъде монтирано на паркинга пред изложбена зала „Сирак Скитник“ и мол Сити Център. Очаква се пързалката да заработи в началото на декември. Цените още се уточняват.

Морето

Поне две ледени пързалки ще има във Варна за коледно-новогодишните празници. Традиционно пързалката се разполага на площад „Независимост“ до Операта във Варна или на площада до фонтаните край сградата на общината. През последните години обаче тя бе на площад „Антон Новак“ до ФКЦ. Организаторите на базара в Парти зоната на Морска гара във Варна също обещават огромна ледена пързалка и атракциони от Лунапарка. Същевременно закъснялото циганско лято остави бургазлии без ледена пързалка. В средата на ноември всяка година в морския град отваря ледена пързалка на открито, на централния площад "Тройката". Заради необичайно високите температури, които този месец не са паднали под 15 градуса,  засега съоръжението остава под въпрос. Справка в общинската администрация показа, че до момента не е постъпило искане от съдържателя на атракциона, който се стопанисва от частно търговско дружество.

Дунав

В Русе пък ледената пързалка вече дори работи и ще е отворена до 16 януари. Съоръжението е с площ 450 кв. м и се намира пред сградата на Държавната опера, до традиционния коледен базар. Работното време е от 9,30 до 21,30 ч. всеки ден. На разположение са 230 чифта кънки от 25 до 46 номер. Цената на входния билет за възрастни е 6 лв. на час, а за ученици – 4 лв. Отделно за наем на кънки се заплаща 2 лв., като цената за обучителен тренажор под форма на пингвин или мече е също 2 лв. на час.

 

* ПО ТЕМАТА РАБОТИХА: Нели Колева, Добромир Радушев, Елена Анастасова, Таня Киркова, Христо Христов, Жанета Йорданова