П лачеща и с викове „Убиец! Смърт за теб!“ пресрещна в кулоарите на старозагорската съдебна палата обвиняемия за тежка катастрофа британец майката за загиналия 42-годишен моторист Георги Младенов.

Плачеща и с викове „Убиец! Смърт за теб!“ пресрещна в кулоарите на старозагорската съдебна палата обвиняемия за тежка катастрофа британец майката за загиналия 42-годишен моторист Георги Младенов.

Едва удържана в скръбта си от представители на съдебната охрана, облечена в траур жена, сподели, че току що се е върнала от гроба на сина си и дошла да види очи в очи виновника за трагедията. Окованият в белезници 28-годишен поданик на британската кралица Ахмед Ариф запази пълно мълчание и отказа да говори пред медиите под претекст, че не разбира български.

Мъжът е в страната ни от 4 години за да учи хуманна медицина в Тракийския университет, разкриха запознати с досъдебното производство. Те припомнят, че британецът е напуснал местопроизшествието и е направил опит да се укрие , той е заловен благодарение на няколко ученика, които станали неволни свидетели на катастрофата, при която освен мотоциклетиста тежко пострадаха 16-годишно момиче и 53-годишен старозагорец, чакащи да светне зелен светофар на кръстовището. Младежите успели да разберат кой е беглецът и след кратък разговор по телефона с него го повалили на земята и изчакали униформените полицаи да го закопчаят, за постъпката си те ще бъдат наградени от ръководството на МВР, съобщи директорът на областната дирекция старши комисар Николай Колев.

Служебен защитник на британеца е адвокат Мария Райчева. Пред нея и съдебната охрана чужденецът изразил недоволството си, че жена ще го защитава, това противоречало на религиозните му вярвания. В хода на предварителното производство е установено, че Ариф е бил надрусан зад волана на личното си БМВ, той е направил няколко изключително груби нарушения на закона за движение по пътищата. В хода на досъдебното производство е установено, че Ариф има една глоба за нарушения при управление на лекия си автомобил БМВ, при направения след задържането тест е установено наличие на дрога.

Чужденецът е взел свидетелство за правоуправление едва преди 3 месеца. Колата е била прехвърлена нотариално на негово име, но не е била пререгистрирана в КАТ, тя е била изоставена на метри от местопроизшествието, при опита си да избяга чужденецът е взел със себе си документите. Пред съда мъжът заяви, че не е разбрал първоначално какво точно се е случило и продължил да кара, след това слязъл от купето и се върнал назад и дори направил опит да помогне на раненото момиче, но се изплашил и затова побягнал. Защитата на Ариф поиска съдът да постанови „домашен арест“ или парична гаранция с аргумента, че съдебното му минало е чисто и че има квартира, където може да се настани. Дежурният съдия от старозагорския окръжен съд обаче определи британецът да остане за постоянно в ареста, защитата възнамерява да обжалва пред пловдивския апелативен съд, заседанието е насрочено за 15 октомври.