0

К ак изглеждат сградите на бъдещето в очите на децата представи изложба-базар „София-град на бъдещето“. Изложбата бе организирана по повод 1 юни - Международният ден на детето от Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столичната община, съвместно с преподавателите и учениците от 143-то ОУ „Георги Бенковски“, под патронажа на Главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков.

Мотото на благотворителната изложба беше „Деца помагат на деца“, защото събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на материали за арт-терапия - грънчарско колело за изработване на изделия от глина, фотоапарати, фотопринтер и др. предназначени за деца, настанени в центрове за настаняване от семеен тип. Проектът е насочен към 7 ЦНСТДБУ и ЦНСТДУ, сред които „Паисий Хилендарски“, „Детелина“, „Алеко Константинов“, „Софроний Врачански“ и др.

Стартът на празника беше даден с изпълнение на мажоретния състав на 143-то у-ще Георги Бенковски“, като в концерта взеха участие още талантливи ученици от НТБГ, 44 СУ, 90 СУ и читалище "Възраждане", които представиха пред публиката музикални изпълнения, арт-гимнастика, спортни, модерни и народни танци, акробатика, музика на живо и много други изненади.

Събитието беше открито от Главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков. Куратор на изложбата е г-н Виолин Неделчев – учител по изобразително изкуство и „Учител на година“ за 2015-та и 2018-та година.