Б ившият омбудсман и кандидатът за кмет на София Мая Манолова представи програмата си за управление на столицата. Представените мерки са 23 на брой, като тя обяви, че общо в пълния документ са цели 340 точки.

Бившият омбудсман и кандидатът за кмет на София Мая Манолова представи програмата си за управление на столицата. Представените мерки са 23 на брой, като тя обяви, че общо в пълния документ са цели 340 точки.

В програмата й присъстват 340 мерки, които обещава да предприеме. Тя е разделена в 5 направления, като набляга на проблемите със замърсяването в града, презастрояването на много части от столицата, референдуми и необходимостта от дигитализация в общината.

Манолова, заяви, че за всяка една точка от този документ ще отговаря лично тя.

Бившият омбудсман на България си поставя за цел, ако спечели изборите, да изгради 5 нови трамвайни трасета, да се предостави целодневен достъп до Витоша, да се изградят 11 нови парка и да се довърши Околовръстният път, заедно с градските рингове, за да се редуцира трафика. Също, Манолова вижда голям проблем с мръсния въздух в София, затова предвижда в най-замърсените дни да бъде въведен напълно безплатен „бял билет”.