0

Б ившият вътрешен министър Младен Маринов, който е и кандидат-депутат от ГЕРБ, беше извикан в ГДБОП да даде обяснения по видеоклип, който служебният силов министър Бойко Рашков прожектира преди вота. В него според Рашков се виждал Маринов и шефът на охранителна компания „Делта гард“ и „криминално проявени лица“.

"Надявам се проверката да бъде изнесена на всички, за да стане ясно, че няма за какво да се притеснявам. Не мога да коментирам клипове от 2005 г. Сами разбирате, че това са 16 години. Неслучайно прехвърлих темата към изборите, защото сме силни в София-област и Ловеч“, заяви Маринов, след като излезе от ГДБОП. Адвокатът му обясни, че става въпрос за полицейска преписка по анонимен сигнал, а не за прокурорско разпореждане. Маринов допълни още, че не познава Митьо Очите, за когото Рашков твърди, че е на клипа. "Какви връзки да имам с Митьо Очите? Нали аз като главен секретар го арестувах", отсече той.

Малко преди него сведения даде и Димитър Спасов. Той обясни, че не познава Маринов и призова правосъдния министър Иван Демерджиев да отиде с него на полиграф и да се види кой лъже. "Какъв е този запис между мен и Младен Маринов? Нито видях на този запис Маргините, нито видях Митьо Очите. Очаквам предизборно тази седмица да ме изкарат за виновен за атентата в Сарафово! Очаквам го!", каза Спасов. Той обаче разкри, че познава служебния правосъден министър като „адвокат на рейдъри, които се опитаха да обсебят фотоволтаичен парк, собственост на китайски инвеститор“. „Затова си мисля, че той е реално човекът, който заблуждава Бойко Рашков, а той съответно - Румен Радев в твърденията си срещу нас. Бойко Рашков работи по поръчка", отбеляза Спасов.