0

Х оливудският актьор Анди Гарсия, изиграл ролята на младия кръстник Винсънт Корлеоне във филма на Франсис Форд Копола, се оказа, че се возил в самолета на най-известния български пилот Марио Бакалов.

Бакалов публикува снимка със звездата и написа: "Няма да мога да изсвиря мелодията на “Кръстникът”, но пък съм имал честта да приветсвам Анди Гарсия на борда на А380".

Постът му е по повод споделеният ден по-рано клип на Анди Гарсия, в който показва как уличен музикант в София му свири музиката от "Кръстникът".

Бакалов от 2014 г. е пилот на най-големия пътнически самолет в света – Airbus A380. На 16 октомври 2016 след дълга подготовка Супер Марио и неговият екипаж кацат с А380 в София на демонстрационен полет и придружени от 3 изтребителя МиГ-29 на ВВС. Хиляди фенове на самолетите и авиацията се бяха събрали около летището, за да наблюдават кацането и 3 часа по-късно излитането на самолета гигант. В края на юли пък българският пилот и екипажът му летяха от Франкфурт до Палма де Майорка на борда на единствения Boeing 747-8 в историческите цветове и ливрея от 70-те години.

.

 .