0

О стра дискусия във Фейсбук се разрази между лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов и депутата от „Продължаваме промяната" Христо Петров известен с рап псевдонима Ицо Хазарта.

В четвъртък, във връзка с протеста на „Възраждане“, от парламентарната трибуна Петров попита дали закона важи само за него или и за „шепа нещастни фашисти“.

Очаквано, реагира и лидерът на засегната партия и организатор на протеста срещу мерките на правителството относно COVID-19 - Костадин Костадинов.

Лидерът на най-малката партия в парламента написа във Фейсбук:

„Току-що научих, че Христо Петров, депутат от ПП, се обърнал към участниците във вчерашния протест с думите, цитирам: “шепа нещастни фашисти”. Уважавам правото на лично мнение на всеки човек. Разбирам реакцията на господин Петров, все пак само след 1 месец управляващите се срещнаха с “народната любов”, но не разбирам едно нещо и сега ще ви го споделя. Тъй като протестът вчера беше на всички свободни хора, а не само на Възраждане, както добре се спекулира в медиите, Христо Петров нарече хора от браншовите организации, лекари, студенти, пенсионери и майки на деца с увреждания, всички тези хора, които няколко часа измръзнаха на студа, за да се борят против доказано НЕЕФЕКТИВНИТЕ мерки срещу к0вид, “шепа нещастни фашисти”? Ето това не разбирам! Има начини и методи, по които може да обориш всеки свой опонент, опитът за нападки и обиди от трибуната на парламента, говори само за едно: страх. При Борисов бяхме “тулупи” и “маргинали”, при промяната сме “шепа нещастни фашисти”. Имам лошото предчувствие, че след “промяна” ще има тежка катастрофа. Новите управляващи са наследили от предшествениците си една рядката болест, която спохожда самозабравили се управници, и тя се нарича късогледство. Късогледството води до тежки удари в близки опасни обекти като недоволството на българския народ. Примери за това, колкото искаме“.

Хазарта не му остана длъжен и коментира поста на Костадинов, като написа: „Здравейте, г-н Костадинов! Вчера останах до края на работния ден, след което си тръгнах - сам и пеша, както правя обикновено. Фашисти сред протестиращите не видях. Струва ми се, че видях няколко ваксинирани фашиста - първо бяха вътре в парламента, после излязоха отвън. Имало и още един, но бил под карантина“.

В крайна сметка и Костадинов му отговори, като пиарът на партията му изпрати отговора му: "Г-н Хазарта, благодаря ви за пояснението. Подсетихте ме за нещо - трябва да въведем тестове за алкохол и наркотици за депутатите. Сигурен съм, че ако издържите тези тестове, те ще ви помогнат повече да не виждате ваксинирани фашисти, поне на работното си място".