0

„Все още имам връзка с мама“, това проплака Мария Грубешлиева 2 г. след кончината на великата актриса Стоянка Мутафова пред „Телеграф“. Тя, голямата певица Богдана Карадочева, близки и приятели почетоха паметта на иконата на Сатиричния театър в черквата "Въздвижение на Светия кръст Господен" в столичния кв. "Лозенец".

„Тези две години без нея бяха много, много тежки... На моменти ми се струваше, че няма да мога да продължа. Страшната болка, макар отшумяла, съществува - загубата, липсата за нея, спомените, които ми излизаха като филмова лента непрекъснато, особено вечерно време. Нашата връзка беше много голяма, много силна и ми се струва, че тя сякаш не е прекъсната, имам такова усещане. Днес се чувствам значително по-добре, отколкото в дните преди. Бяха тежки и страшни две години“, споделя Муки. Две години след кончината на знаменитата й майка съседи и познати все още й оказват морална подкрепа. „Повече се въртя из квартала, където живея, разхождам кучетата и т.н. - много се сещат хората, народът много я обичаше, все ме питат как съм, казват ми горе главата, обръщат се към мен, към нея не могат. Сещат се с любов“, допълва тя. В знак на преклонение пред таланта на Стоянка ръководството на ОП „Гробищни паркове“ положи венец на гроба й.

Мутафова си отиде от този свят на Никулден през 2019 г. За да си спомним отново на г-жа Стихийно бедствие, както често я наричаха, директорът на Сатирата Калин Сърменов подготвя грандиозен проект – холограма, която ще се появи на голяма сцена за отбелязването на нейната 100-годишнина на 2 февруари 2022 година. „Чрез холограмата ще се направи среща с младите артисти и с артистите, с които е играла през годините. Другото са отсичането на монетата и пощенската марка. Редно е нашата улица да бъде на нейното име, дали е така или дали ще се реши – не знам“, казва още Грубешлиева.