0

Н ационалният съвет на БСП събра необходимия брой гласове - повече от 50% + 1 и наложи на члена на НС на БСП Калоян Паргов наказание - временно отнемане на правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година.

Въпреки, че са събрани необходимите гласове, има членове, които още не са упражнили правото си на глас. Крайният срок изтича в събота в 17:00 часа.

Още в четвъртък стана ясно, че социалистите ще наложат санкции на Паргов. Махането му от структурите на партията беше първа точка на свиканото неприсъствено заседание на Националния съвет на БСП.

Наказанието на Паргов идва, след като беше обвинен от членове на БСП-София, че е част от "общинските съветници на левицата в скандалната сделка за осветлението в столицата", която бе разкрита от Борис Бонев.

Самият Паргов коментира обвиненията срещу него по следния начин: 


Всички обвинения срещу мен, заради които искат да бъда наказан, са съшити с бели конци. Целта е да бъдат опетнени моето име и репутация. И по този начин някои хора да овладеят собствения си страх от мен. При това страх от нещо, което аз не съм направил до този момент, а именно да обявя кандидатурата си за председател на БСП. Постоянно съществува такова подозрение. Очевидно страхът идва от силата, която стои зад мен в лицето на Градската организация на БСП - София и свършената работа.