0

О т година на година абитуриенти стават все по-изобретателни и искат да насочат светлините на прожекторите към себе си. Това изглежда никак не е трудна задача и младежите влизат в пряка надпревара за оригиналност и стилност.

Хрумките на тазгодишните зрелостници не отстъпват ни най-малко на своите предшественици. Тази година абитуриентите се пръскат от изобретателност - от абитуриент с халат, но Версаче, до поява с трактор, златна каляска, тир, Пътна помощ и, разбира се, "Ферари". 

Но далеч от превозните средства, абитуриент избра вместо официален костюм - халат и джапанки. Случката е от Кюстендил, а появата му предизвика десетки публикации и хиляди коментари в социалните мрежи.  "Трябва да си различен, не го намирам за протест срещу нещо. Родителите ми посрещнаха това решение с огромни позитивни емоции и ме подкрепиха. Не съм се преобличал, цяла нощ бях така облечен. Облеклото излезе евтино и сега ще си го ползвам. Костюмите ще седят в гардеробите и ще събират прах", заяви абитуриентът Марк Манчев пред БНТ.

Най-колоритните абитуриенти тази година се оказаха от Пловдив. Гвоздеят на програмата бе зрелостник, който пристигна със зелен трактор, който далече не е засенчен от "Ферарито", което  беше съпроводена от кордон от мотори, други пък избраха ретро автомобили и мотори.  

Социалните мрежи не пропуснаха и зрелостник, появил се със златна каляска. Пред Нова телевизия роднините на абитуриента заявиха, че каляската струва скромните 150 лева, а освен това като подарък получил и кола за завършването си. Появата му прикова погледите на присъстващите миналата вечер, където празнуваха и зрелостниците от други учебни заведения.