0

Н апрежението между "Дондуков" 1 и 2 се задълбочава. Поредният признак за това бе отстъствието на "Продължаваме промяната" при президентските консултациите за бъдещо правителство. 

Минути преди началото на разговорите с държавния глава стана ясно, че от партията не могат да присъстват на разговорите, тъй като има заседание на бюджетната комисия в парламента. 

Ето какво съобщиха от пресслужбата на държавния глава:

"В президентската институция е получено писмо от парламентарната група на „Продължаваме промяната“, с което информират за невъзможност да участват в свиканите от държавния глава консултации за връчване на мандат за съставяне на правителство, в съответствие с предварително съгласуваната времева рамка. Предстои да бъде определен друг ден, в който да се проведе отложената днес среща на президента с представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната“. Консултациите на държавния глава с останалите парламентарни групи ще се проведат съгласно обявената вече последователност."

Припомняме, че държавният глава инициира началото на срещите с политическите партии, веднага след като по-рано премиерът Кирил Петков внесе в НС оставката на кабинета му. Дотук се стигна след вот на недоверие към правителството на "Петков" за икономическа и финансова политика, внесен от ГЕРБ-СДС и одобрен с гласовете на депутатите от ГЕРБ-СДС, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“.  Преди това „Има такъв народ“, една от четирите партии в управляващата коалиция, обяви напускането си и изтегли своите министри.