0

"Нямаме договорка за ротационен принцип за председателсткото място на Народното събрание. Няма и договорка аз да заема този пост". Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията.

"Потвърждаваме волята си да положим усилия да има редовно правителство, което да започне истинската промяна на досегашния модел на управление. Показвали сме, че се борим със задкулисието", каза още Нинова.

По думите й е приключила работата на 18 експертни групи. „Оттук нататък останаха спорни въпроси. Очакваме от мандатоносителя да свикат политическата среща на четирите партии, за да изчистим спорните въпроси и да проведем политическия разговор“, добави Нинова.

Тя посочи, че в резултат на тази среща искат да се подготви писмено коалиционно споразумение с ясни ангажименти по дати и месеци.

"Трябва да се подпише това коалиционно споразумение и едва тогава ще започнем да говорим за имена и постове", каза още Нинова. По думите й нищо публикувано като имена за БСП не отговаря на истината.