0

С лужителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) са изгасили 94 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от дирекцията на своя уеб сайт. Звената на ГДПБЗН са реагирали на 165 сигнала за произшествия. При пожарите няма загинали и пострадали.

Около 14:00 ч. вчера в Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Варна е получено съобщение за пожар в сухи треви и храсти, и стопански постройки в района на конна база в село Слънчево, община Аксаково. В гасенето на огъня са участвали пет пожарни автомобила. 

В 16:13 часа в РДПБЗН – Сливен е получено съобщение за пожар в склад за дунапрен в града. На сигнала са се отзовали два пожарни автомобила. 

С материални щети са 25 от пожарите в страната, като осем от тях са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са възникнали 69 пожара. Извършени са 67 спасителни дейности и помощни операции, като шест от тях са при катастрофи. 

През изминалото денонощие екипи на пожарната в страната са отработили и 25 сигнала свързани с метеорологичната обстановка, от които пет сигнала за отводняване и 20 сигнала за отстраняване на опасни предмети – основно паднали дървета.

Най-много такива сигнали са получени в Хасково – четири за отводняване и четири за отстраняване на паднали дървета. В Ямбол е имало четири сигнала за отстраняване на паднали дървета, съобщи БТА.