0

С ветофарна уредба падна върху автомобил на кръстовище в Пазарджик, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. 

„Малко преди 11:00 ч. на телефон 112 е получен сигнал от водачи за това, че е паднала светофарна уредба на кръстовището на булевардите „Александър Стамболийски“ и „Цар Освободител“. Към мястото веднага са били насочени служители на районното управление в Пазарджик, на сектор „Пътна полиция“ и аварийно – спасителен екип на пожарната“, каза говорителят на ОДМВР. 

При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са материални щети на единия от автомобилите, които са били на възловото кръстовище.

Уведомена е общинската администрация и фирмата, която поддържа светофарите на територията на областния град, каза още Мирослав Стоянов, цитиран от БТА.

Общинската администрация ще изяснява каква е причината, довела до инцидента с падналия светофар върху микробуса.

По-късно стана ясно, че община Пазарджик започва проверка на цялостното техническо състояние на всички светофарни уредби след инцидента на кръстовището. Няма пострадали хора, но са налице материални щети. Има още няколко сигнала за неукрепени светофарни уредби, които в момента се обезопасяват, каза пред БНР кметът на Пазарджик Петър Кулински:

"Веднага реагирахме на подадения сигнал и наши екипи, както и екипи на пожарната, МВР и на фирмата, която отговаря за поддръжката на светофарната уредба, се явиха на мястото на инцидента. Съоръжението беше обезопасено и беше отстранено от кръстовището. Поднасям своите извинения на водача. За радост този път нямаше пострадали. Получихме още няколко сигнали, като нашите екипи са на място и в момента се грижат за това да бъдат обезопасени съоръженията. Съжалявам за това, което се е случило, защото светофарната уредба, тя е собственост на общината и ние трябва да се грижим за нея. Друг е въпросът в какво състояние е оставено. Веднага аз ще назнача нарочна комисия, която да направи оглед и техническо обследване на цялата светофарна уредба и да предприеме действия, ако има компрометирани съоръжения", обясни кметът.

Гергана Йорданова/Фейсбук

Гергана Йорданова/Фейсбук