0

В ремето през уикенда ще бъде слънчево и горещо. В събота максималните температури ще бъдат между 34 и 39 градуса. В неделя ще бъдат с градус-два по-високи и в някои точки в Дунавската равнина могат да надминат 40 градуса. Това съобщи пред „Телеграф“ Анастасия Кирилова, синоптик от НИМХ.

В неделя в следобедните часове от северозапад ще духа слаб до умерен вятър и температурите ще се понижат с два-три градуса до понеделник. Ще се развива купеста облачност, но само на отделни места, главно в планинските райони, е възможно да превали за кратко.

В понеделник и в източните райони не са изключени изолирани слаби валежи. Максималните температури ще бъдат между 32 и 37 градуса.

Облачност

Във вторник ще бъде слънчево, следобед отново горещо. В сряда в следобедните часове над югозападните райони ще се развие купеста облачност и на места в низините може да превали. Максималните температури във вторник и сряда ще бъдат между 38-39 градуса. В по-голямата част на страната ще бъде тихо, но над Югозападна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има условия за краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На места в четвъртък температурите ще се понижат с два-три градуса.

През следващите дни по Черноморието ще бъде слънчево, като по-значителни временни увеличения на облачността ще има в понеделник, не е изключено на някои места да превали. Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса през повечето дни. Сутрин вятърът ще е слаб, а следобед умерен от изток-североизток. Температурата на морската вода ще бъде 24-26 градуса.

Времето ще бъде подходящо за излети в планините. По-значителна купесто-дъждовна облачност ще има в четвъртък и петък, не са изключени и изолирани краткотрайни валежи и в неделя.