0

Д ве жертви взе водната стихия в събота. Мъж е починал на място, след като бил затрупан от паднала стена на имот в шуменското село Развигорово. Инцидентът е станал в следствие на силната буря. 

От полицията съобщават и за друг мъж от гр. Велики Преслав, който е починал след като е отишъл в покрайнините на града, за да посрещне животните си от паша. Предполага се, че е стъпил върху скъсан електрически проводник.

Мястото е отцепено, чакат се екипи на електроразпределителното дружество да огледат мястото и да го обезопасят, за да започне оглед на произшествието.

Над 100 къщи пострадаха от смерч.

МВР

Над 200 сигнала за произшествия, свързани с динамичната метеорологична обстановка, са получени в пожарните служби в страната.

ВРЕМЕТО ПОЛУДЯ: Потоп, паднали дървета и тежки инциденти в цялата страна ( СНИМКИ+ВИДЕО)

Силният вятър и интензивните валежи са нанесли най-сериозни щети на територията на областите Смолян, Търговище, Разград и Силистра. Към този момент 280 пожарникари и спасители, с 97 единици техника, участват в отстраняването на паднали покриви, стълбове и дървета.

Жителите на община Исперих преживяха истински ужас, след като ги връхлетя смерч и съсипа над 100 къщи. Отнесени са покриви, срутени са стени.   

МВР

Има населени места без електрозахранване. В селата Лъвино и Тодорово освен повредените къщи, са паднали стълбове и дървета. В ликвидиране на произшествията участват пожарникари и спасители от РДПБЗН-Разград, информира NOVA.

Кодът за опсно време продължава да е Оранжев във всички 28 области.

Все още на много места в западната част от България вали дъжд, а в източната духа силен вятър. 

И столицата времето се  следи с тревога. Столична община.е осигурила 10 екипа, които да реагират на повиквания. До този момент сигналите са за завирявания и две паднали дървета на пътните платна, предимно от районите „Красна поляна" и „Витоша".
Аварийните екипи извършват обходи на терен и реагират на сигнали.