0

Х иляди моторджии от прочутата в цял свят мотобанда Hells Angels окупираха курортите на юг от Бургас. 

"Ангели на ада", наричащи се помежду си "братя", пристигат, яхнали брутално мощни и скъпи мотори. От вчера (понеделник) свирепо изглеждащи мъже в кожени облекла започнаха да пристигат в Слънчев бряг, Несебър, Свети Влас и Равда. 

Позиции

Световноизвестната групировка, организирана официално като многохиляден мотоклуб, е избрала Българското Черноморие за своя годишен световен събор.

Събитието е традиционно, продължава цяла седмица и всяка година се провежда в различна точка на земното кълбо. Няколко хиляди членове на бандата ще останат това лято в четирите морски курорта до 23 юни включително, научи "Телеграф".

Заради световния събор на Hells Angels южните курорти почерняха от полиция и жандармерия. Униформени служители на МВР, въоръжени с автомати, са разположени в Слънчев бряг, Несебър, Свети Влас и Равда.

Те са заели стратегически позиции на възлови места и следят отблизо прииждащите. Новината, че на юг от Бургас започва световният годишен събор на "Ангелите на ада", изненада местните жители, които останаха втрещени от силния рев на стотици и дори хиляди мотори.

Getty Images

За разлика от населението, полицаите очевидно имаха изпреварваща информация, защото завардиха курортите едновременно с появата на първите моторджии.

Според неофициална информация от понеделник в курортите са изпратени над 350 полицаи, които да бдят за реда и спокойствието на туристите.

Забранени

Черна слава обгръща групировката Hells Angels от самото й учредяване в Калифорния през далечната 1948 г. За нейните членове и ръководители се носят легенди, а появата им всява страх и ужас.

Славата им е на хора, които са извън закона. Допускането на външни лица извън членовете е строго забранено. За всеки новак, който желае да се присъедини официално към синдиката, има особени и строги изисквания.

Първото от тях е да не е работил в полицейска структура и да няма роднини, които са бивши или настоящи служители на реда.

Отличителен белег на бандата са черните кожени елеци, маркирани с числото 81. Елеците имат особена символика и удостоените с честта да ги носят са длъжни да ги пазят от омърсяване.

Това означава, че ако някой от групировката попадне в ареста или в полицейско управление, той трябва да намери начин да свали елека и да не го носи, докато е задържан.

На много от членовете на Hells Angels са приписвани сериозни престъпления. Неформалната структура е обявена в Канада, САЩ и Австралия за организиран престъпен синдикат, а в Нидерландия са забранени.