0

С тотици рокери буквално ще задръстят пътя към Гърция този уикенд и се заканват, че седемнадесетият национален мотосъбор „Предел 2024“ отново ще разтърси Пирин планина с рев на мотори и рок музика.

Мотористите ще се съберат на ново място - край ски пистата в местността Кулиното. Двете щури вечери за любителите на моторите, на свободата и на вятъра в косите ще са на 19 и 20 юли.

Рокери от цялата страна ще се отправят към Пирин, а някои ще отскочат и до гръцките плажове

 Рокери от цялата страна ще се отправят към Пирин, а някои ще отскочат и до гръцките плажове

Рокерското шоу се организира от мотоклуб „Пирински вълци“ - Благоевград. Атрактивни игри ще дадат начало на празника в петък от 18,30 часа, в тях с много усмивки и настроение ще участват и рокерите, и техните гости. Началото на рок концерта е в 20,00 часа, а на сцената ще забият групите SINDEED, „НАШ’ТЕ ХОРА“ и BROKEN. Музиката ще е господар на планината до ранните часове на нощта срещу събота.

Водосвет

Програмата в съботния ден ще започне в 12,00 часа, когато свещеник ще извърши водосвет за здраве и ще освети традиционния курбан, който ще се раздаде на присъстващите. Малко по-късно рокерите ще направят обиколка на град Разлог, адреналина ще вдигнат майсторски драг гонки и каскадьорско каране на мотоциклет (стънт). Привечер отново е ред на забавления, бира и игри, а след това е вторият рок концерт с участието на групите BAZOOKA, GIGANTA, „ОБРАТЕН ЕФЕКТ“ и ELINOR.

Поколения

„Очакваме представители на три поколения. Ще дойдат рокери и от чужбина. Идват много хора, които искат да разгледат моторите ни. Ще има какво да видят – машини като „Хонда Шадоу”, „Ямаха Драгстар”, „Сузуки”, „Чопър”, „Харлей Дейвидсън”. Най-яките ще премерят мускулите си на канадска борба, ще има турнир за най-забавна и за най-голяма татуировка, дартс от мотор, бутане на мотор назад, битка за най-шумна машина”, разкриха част от проявите рокерите от Благоевград.

Машините на рокерите предизвикват сериозен интерес и сред децата

 Машините на рокерите предизвикват сериозен интерес и сред децата

Те са благодарни на община Разлог за подкрепата, тъй като подобно мероприятие се организира много трудно. Сред основните цели на организаторите е да съживят рока и да популяризират български рок банди, за да се опълчат на чалгата, която залива страната ни. „Влезе ли ти бензин в кръвта, няма спиране. Да си рокер, това е до живот, до гроб. Знаете как е - вятър в косите, рев на двигател в ушите, свобода в душите”, твърдят членовете на мотоклуб „Пирински вълци”.​