0

„По принцип съм спокоен човек”. Това каза калипетровецът Явор Павлов, след като в понеделник нахлу в офиса на електроразпределителното дружество в Силистра с парти грил, за да си препече филии за закуска.

ИЗТРЕЩЯ: Бесен клиент отмъсти жестоко на енергото, спрял му токът! (ВИДЕО)

Причината за поведението си мъжът обяснява с това, че повече от 24 часа е нямал ток, а когато е звънял на дежурните телефони, никой не му е отговарял. Цялата сцена беше заснета и качена в социалните мрежи, а клипът събра близо 3 милиона гледания. Във видеото се вижда как мъжът носи скара, дъска за рязане, хляб, колбас, дори компот. Охраната в офиса на дружеството прави опит да го спре, но той отказва да си тръгне.

Явор Павлов живее в село Калипетрово. В дома му вече има ток и той спокойно обясни мотивите си за своеобразния протест. „По принцип съм спокоен човек, имам сервиз. Това е начинът да се протестира, защото, ако си стоим вкъщи, нищо няма да се оправи”, твърди мъжът. Не смята обаче, че е прекалил.

Павлов е бил задържан за няколко часа и му е бил съставен акт. Предстои компанията да внесе жалба в прокуратурата за вандалско поведение.