0

С анкциите не стряскат фермерите от Разлог и някои от тях продължават да пускат без надзор своите животни.

Четириногите често се озовават на републиканския път II-19 от Симитли до ГКПП-Илинден.

По чудо не се стигна до тежък пътен инцидент днес сутринта към 10,00 часа, когато няколко крави спокойно се разхождаха по осевата линия на шосето. Това се случи в райна между Разлог и местността Предел в деня, в който имаше страшен трафик от коли и в двете посоки заради събора за народно творчество "Пирин пее" в местността Предел.

Пастир така и не се видя наблизо, а животните принудиха няколко водачи на МПС-та буквално да спрат, за да не се стигне до удар в четириногите.

Ясно е, че АПИ няма как да реши този проблем, който е в прамощията на Община Разлог. От години местната власт се опитва да въведе ред и да не допуска домашни животни да пасат свободно. Въведоха се и санкции за навлизане на четириноги в чужди имоти.

Дошло е време местната власт да успее да намери начин да дисциплинира живоновъдите, за да няма риск от тежки пътни инциеденти по пътищата в района. Защото сега добичета „дебнат" водачите по шосетата в региона. Проблемът е, че животните са на паша до самите пътни участъци. Навътре в полето почти всичко е засято със земеделски култури и затова крави, коне и овце пасат до шосетата.