0

Т върдения за проявено жестоко отношение към животно предизвикаха вълна от възмущение във Facebook.

Ралица Лилова сподели в социалната мрежа, че служителка в 30-то ДКЦ в София е изхвърлила коте през прозореца. Според очевидеца случката се разиграла пред очите на дете.

„Тяхната нагла служителка изхвърли това бебе коте пред очите на дете, през прозореца и на въпроса ми „защо?“, тя отвърна „а, кво да го правя?“, обяснява Лилова в поста си.

Тя допълни, че веднага след инцидента е потърсила помощ от фондация „Четири лапи“ и е завела котето на ветеринар.

Според лекаря, котето е в добро състояние, въпреки преживяното. Специалистът предписал капки за очите на малкото животинче. Лилова обаче уточнява, че не е в състояние да се грижи за животното в дългосрочен план и търси дом за него.

Тя публикува и снимки на котето, на които се вижда, че то е било увито в черно найлоново пликче, писа glasnews.bg. Тези изображения предизвикаха лавина от негативни коментари и реакции в социалката, като мнозина осъдиха действията на служителката и изразиха готовност да помогнат на животинчето.

„Това е нечовешко!“, „Как може да има толкова безсърдечни хора?“ и „Надявам се да има последствия за тази жена“ са само част от коментарите под поста. Някои от потребителите призовават Ралица да уведоми ръководството на 30-то ДКЦ за случая.

„Моля, който има възможност да го гледа - да ми пише“, завършва публикацията си Лилова.