1

Т ийнейджъри откраднаха великденско яйце от празничната украса на Русе посред бял ден. Странното е, че никой от минувачите в тази централна част на града не е реагирал и не ги е спрял.

Камери

Действията на младежите са заснети от охранителните камери на общината. Вижда се как две момичета и едно момче вървят от площад „Свобода“ в посока ул. „Борисова“. В един момент се спират, едното момиче се качва на озелененото пространство, взема едно от големите великденски яйца и го подава на момчето. После тримата се отдалечават пред очите на няколко минувачи, които не реагират. Само едно дете се спира и гледа какичките и баткото с изумление.

Призив

Кметът на Русе Пенчо Милков призова младите хора, които са откраднали великденското яйце, да намерят начин да го върнат на мястото му. „Да се радваме на красивите неща, можем да се снимаме с тях, можем да ги докосваме, но нека да си останат“, каза градоначалникът. Той припомни, че центърът за видеонаблюдение на общината разполага с нови камери с висока разделителна способност, което позволява лесно идентифициране на вандалите.