1

Ж ена бе блъсната на пешеходна пътека на столичния булевард "Граф Игнатиев", в следствие на което ръката й бе счупена заради мъж, управляващ тротинетката с несъобразена скорост в насрещното движение. Пострадалата е със средна телесна повреда. Потърпевшата обвинява органите на реда, че не са се отнесли достатъчно сериозно към случая.

На 10 август Албена пресича улицата, когато мъж, управляващ тротинетка я блъска в гръб. Група хора и екип на Бърза помощ веднага помагат на жената. Но се налага след оказаната първа помощ, жената да се върне на мястото на произшествието.

На мястото на инцидента, по думи на Албена, са били два екипа на КАТ.

„Този, който управляваше тротинетката остана до края в абсолютно безмълвие. Аз така и не разбрах неговото име. Нито един път не ми каза „Извинявайте”. Просто мълчаливо седя 4 часа на тротоара”, разказа тя.

Органите на реда изземат запис от видеонаблюдение, но когато пострадалата поискала записа, те обяснили, че са го изтрили.

„Възмутена съм, защото накрая на него му дадоха някакъв документ и му казаха, че трябва да плати акт. Неговата реакция, единствената, която изрази беше: „Така ли, акт?!” и си тръгна с тротинетката”, добави потърпевшата.

Албена е претърпяла и операция на ръката. „Казаха, че има свидетели, но отказаха да ми дадат имена или каквито и да било данни”, обясни Албена. Тя е решена да търси правата си.