0

Б ившите премиери Кирил Петков и Бойко Борисов спретнаха съботна битка за зрителя, като се изявиха по едно и също време в почивния ден.

От "Продължаваме промяната" се включиха от "Капитан Андреево", ГЕРБ пък говориха от централата си в НДК.

От граничния пункт Петков обяви, че един на всеки 4 или 5 камиона е имал афлатоксини, които са канцерогенни и са влизали в храната. "Първият път, когато дойдохме на „Капитан Андреево”, имаше една частна лаборатория, която контролираше всички зеленчуци и плодове, които влизаха на територията на страната. Само частни служители, държавата я нямаше. Имаше един корупционен канал, през който минаваше цялата стока. Първата стъпка я направихме – България да си вземе контрола над пункта. Това, което ни учуди , че оттогава един на всеки 4 или 5 камиона имаше афлатоксини, които са канцерогенни и които са влизали в храната на нашите деца", каза Петков.

Междувременно от центъра в София ГЕРБ съобщи за хакерска атака. От партията на Бойко Борисов съобщиха, че в петък вечерта комуникационните им източници на ГЕРБ са били ударени от "тежка хакерска атака". Три публикации са били под прицел - всички, свързани с енергетиката и вноса и износа на газ и петрол.

Двете от тях са за описанието на газовите доставки, което направи Делян Добрев на пресконференция преди броени дни. И самата графика, която той представи пред медиите. Третата статия е разпростанена от журналисти фалшива новина, в която се твърдяло, че Бойко Борисов е казал, че през 2023 година "Газпром" трябва да се върне в България, уведомиха още от партията.

"100% диверсификация незабавна, внимание при преговорите с „Газпром", напомни позицията си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов коментира и новата на идея на Слави Трифонов за референдум за президентска република. "Както завършва сам срещу всички, това е най-новото шоу, което ще води", заяви експремиерът. Той уточни, че Трифонов разбира от музика и самият той не би го нарекъл певец от миналото, а би го поставил сред най-добрите певци на всички времена.